Startsidan Spelprogram 7-manna stor 7-manna 5-manna Område (P) Historik partilleif.com
PIF-cupen 2018
Senast uppdaterad:2018-12-19
 
Välkommen till en av de större turneringarna i Göteborgsområdet som 2019 firar 10-års jubileum!

Träningsmatchturneringen spelas helgen 6-7 april. Vi kommer då spela 7-manna fotboll i klasserna P07, F08, P08 och P09.

Länk till inbjudan

Träningsmatchturneringen har varit väldigt uppskattad under åren. Från det att vi startade med en vårcup 2014 så har vi vid alla tillfällen erbjudit lagad mat och ett avbrott i spelet. Det har varit väldigt uppskattat med bra mat och möjlighet att komma in i värmen i matsalen.

Efter förra året skickade vi ut en enkät och i den fick vi medelbetyg 8/10 (svar från 75% av deltagande lag). Vi fick massa positiva omdömen och jobbar aktivt på att åtgärda de områden som våra deltagare hade lite mer negativ inställning till.

Vi jobbar aktivt på att informera alla lag i god tid gällande hålltider, spelschema och allt som ni ledare behöver inför en cup. Eftersom vi själva är ledare för lag så har vi en tydlig bild av vilka attribut som gör en välorganiserad och trevlig cup!

Har ni några frågor så svarar vi snabbt på vår officiella cup-mail.

Klicka här för att se anmälda lag

###

2018-12-18
2/3 av platserna i cupen är bokade och minst hälften i varje klass. Det innebär att vi kan gå ut med speldagar för resp klasser:
Lördag 6/4: P07 och F08
Söndag 7/4: P08 och P09

2018-12-12
Klass P08 är nu fullbokad (24 lag). Det finns plats i övriga klasser men passa på att anmäla och betala innan årsskiftet till lägre deltagaravgift.

2018-11-26
Nu har vi satt igång ordentligt och anmälningarna trillar in. F08 har fått en riktigt fin start med spelskickliga lag (bara Göteborgslagen som saknas) och P08 ser ut att bli fullbokad ganska snart! Kul!


###

Träningsmatchturneringen 2019
6 april, Pojkar 07, 7-manna stor
6 april, Flickor 08, 7-manna (i samarbete med Lerums IS F08)
7 april, Pojkar 08 och 09, 7-manna

###

Försommarcupen
Denna cup har traditionellt riktat sig främst till 5-manna lag och spelas i maj/juni. Den sena påsken 2019 (vilket ger en sen Kristi Himmelsfärdshelg) sätter ramarna som därmed är lite annorlunda än vanligt. Vi återkommer inom kort med ramarna för denna cup.

Vi undersöker också möjligheterna att spela en tävlingsturnering för PF06 på 9-manna.

###

Kort om PIF cupen:
Cupen spelas för nionde året. Partille IF FK är en förening som åker på väldigt många cuper då vi värdesätter gruppgemenskapen och tävlingsmomentet! Därför vill vi anordna en egen cup där vi tar med oss alla goda egenskaper en cup ska ha!
Vi sätter fotbollen i fokus genom att:
- alltid ha bra domare
- sätta ett bra spelschema för samtliga lag där det finns möjlighet till återhämtning, utan att för den delen dra ut på tiden i onödan.

Vi i Partille IF FK och PIF-cupen är bekymrade över förbudet mot att tävla och utse turneringsvinnare (i åldersklasserna 10 år till 12 år). Vi anser att det vid cuptillfällen är ett utmärkt tillfälle för barnen att lära sig tävla på rätt sätt, dvs att hantera förluster och att hantera segrar med respekt mot varandra, motståndare och funktionärer. Detta gäller även för föräldrar!

Vi har sökt om cupsanktion av Göteborgs Fotbollsförbund.